Ποδηλατοβόλτες Τετάρτης

Η παρέα του Northbike οργανώνει ποδηλατικές βόλτες κάθε Τετάρτη στις 19:30 ξεκινώντας από την πλατεία Ελαιών της Ν. Κηφισιάς και κάνοντας 30 χιλιόμετρα περίπου επιστρέφει πάντα στο αρχικό σημείο συνάντησης. Στη μέση της διαδρομής γίνεται ένα διάλειμμα για τις απαραίτητες ανάσες. Ο προορισμός της κάθε ποδηλατοβόλτας αποφασίζεται μετά από ψηφοφορία στο site μας, μόνο από όσους είναι εγγεγραμμένα μέλη. Διευκρινίζεται ότι η εγγραφή δεν συνεπάγεται κάποιο κόστος.

Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή την ποδηλατοβόλτα έχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας. Ωστόσο, όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, θα πρέπει να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα.

Το Northbike δεν ευθύνεται για κανέναν κατά τη διάρκεια της ποδηλατατοβόλτας.

Ευθύνη μας είναι να οργανωθεί μια ομαλή και χαρούμενη ποδηλατοβόλτα ούτως ώστε να προσελκύσουμε και άλλους ανθρώπους οι οποίοι ίσως μέχρι τώρα διστάζαν ή δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν ποδήλατο με παρέα.

Για το λόγο αυτό η ομάδα του Northbike αποτελείται από τους οδηγούς της βόλτας και κάποιους άλλους που βρίσκονται ενδιάμεσα και στο τέλος. Οι άνθρωποι αυτοί ξεχωρίζουν από τα φωσφοριζέ περιβραχιόνια και έχουν τις εξής ευθύνες:

Δύο άτομα οδηγοί: Οι οδηγοί μας δείχνουν το δρόμο για να μην χαθούμε και μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδρομή. Απαγορεύεται να τους προσπερνάμε καθόλη τη διάρκεια της ποδηλατοβόλτας.

Ενδιάμεσοι:  Οι ενδιάμεσοι φροντίζουν για το ασφαλές πέρασμα των υπολοίπων συμποδηλατών τους κατά τη διάρκεια της βόλτας κλείνοντας ευγενικά πάντα φανάρια, στενά και διασταυρώσεις χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα.

Τελευταίος : Ο τελευταίος φροντίζει να μην μένει κανένας πίσω μόνος του και βοηθάει σε περιπτώσεις που προκύψει κάποιο πρόβλημα, ενημερώνοντας πάντα τους οδηγούς και τους ενδιάμεσους να περιμένουν.

 

Ποδηλατοβόλτες Κυριακής

Η παρέα του Northbike εκτός από τις ποδηλατικές βόλτες κάθε Τετάρτης, οργανώνει και πρωινές Κυριακάτικες ποδηλατοβόλτες.

Οι βόλτες αυτές ξεκινούν επίσης από την πλατεία Ελαιών της Ν. Κηφισιάς, με τη μόνη διαφορά πως το ραντεβού μας δίνεται στις 10:30 το πρωί.

Σε αυτή την ποδηλατοβόλτα κάνουμε περίπου 50 χιλιόμετρα και επιστρέφουμε στο αρχικό σημείο εκκίνησης. Στο ενδιάμεσο της διαδρομής ωστόσο σταματάμε για μεσημεριανό καφεδάκι.

Ο προορισμός ορίζεται από τους διοργανωτές με βάση και τις ιδέες της ομάδας. Οι διαδρομές κάποιες φορές είναι ασφάλτινες και κάποιες άλλες χωμάτινες.

Επειδή στις διαδρομές αυτές κάνουμε πολλά χιλιόμετρα, καλό θα είναι να συμμετέχουν όσοι θεωρούν πως μπορούν να ανταπεξέλθουν. Επιπλέον, όσοι δεν έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή τη βόλτα.

Το Northbike δεν ευθύνεται για κανέναν κατά τη διάρκεια της ποδηλατατοβόλτας.

 

Ποδηλατηκές Εξορμήσεις

Λίγο πολύ όλοι σας έχετε αναζητήσει διεξόδους από τις μεγαλουπόλεις που ζούμε. Και συνήθως αυτό συμβαίνει διότι έχουμε την ανάγκη για επαφή με τη φύση.

Την ανάγκη να ονειρευτούμε ότι βρισκόμαστε σε βουνά ,θάλασσες, λίμνες, ποτάμια στολισμένα από γεφύρια, δάση ,χωματόδρομους με κάποιο εξωτικό στο τέλος προορισμό, διαδρομές γεμάτες πράσινο, βουνοκορφές τις οποίες θέλουμε να κατακτήσουμε κ.α.

Την ανάγκη να φύγουμε μακριά από την καθημερινότητα μας , από τα άγχη για τη δουλειά, την οικογένεια μας και όλα τα προβλήματα που μας βασανίζουν σε καθημερινή βάση.

Την ανάγκη να τρέξουμε, να παίξουμε, να γνωρίσουμε ανθρώπους , να γλεντήσουμε , να κάνουμε ποδήλατο , να φάμε, να πιούμε κ.α.

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αρκεί να συμμετάσχεις και εσύ στις εκδρομές που διοργανώνει η παρέα μας ,χειμώνα και καλοκαίρι, παρέα  φυσικά με το ποδήλατο σου.

Ποδηλατοπορείες

Κάθε χρόνο και ημέρα Κυριακή συνήθως, είναι η ημερομηνία που έχει επιλεχτεί από τις ποδηλατικές ομάδες και τους συλλόγους ανά την Ελλάδα, προκειμένου να διεξάγονται Πανελλαδικές Ποδηλατοπορείες. Οι ποδηλατοπορείες αυτές, πλέον έχουν γίνει θεσμός και διεξάγονται ταυτόχρονα σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν διαφέρει σε τίποτα από τις άλλες ποδηλατοβόλτες μας, με την μόνη διαφορά πως έχει πολύ περισσότερους ποδηλάτες διότι ενωνόμαστε με όλες τις ποδηλατικές ομάδες, με κοινά αιτήματα:

Πρώτον: Την δημιουργία κατάλληλων ποδηλατόδρομων για τις ασφαλείς μετακινήσεις μας.

Δεύτερον: Το σεβασμό των ποδηλατών από τους υπόλοιπους οδηγούς οχημάτων αλλά και το αντίθετο. Διότι το ποδήλατο είναι όχημα το οποίο εμπίπτει στο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Τρίτον: Το ΄΄ταρακούνημα΄΄ των αρμόδιων φορέων για τα ζητήματα δημιουργίας ποδηλατικών υποδομών.

Καλούμε λοιπόν όλους τους κατοίκους της πόλης μας, ατομικά ή συλλογικά, που οραματίζονται μια πιο ποιοτική ζωή με οικολογικές μετακινήσεις, να δίνουν το παρών σε τέτοιες πορείες

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας  και ευελπιστούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά σε κάποια από τις επόμενες βόλτες μας.

Φιλικά,

Η παρέα του Northbike

Επόμενο Event

Σεπτέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Go to top